Schroth terápia
Szolgáltatás

Korzett viselése a Schroth terápia részeként: itt hasznos útmutató

2023-04-21

A korzett viselése sokak számára ismerős érzéssel járhat, hiszen gyakran előfordul, hogy különböző egészségügyi problémák miatt kell hasonló eszközöket viselni. Azonban a korzett viselése a Schroth terápia részeként még így is újdonság lehet. A Schroth terápiáról minden fontos tudnivalót megtalálhatsz a Gyógytornászom rendelő útmutatójában.

Egy olyan manuális kezelési módszer ez, amelynek célja a gerinc és az izomrendszer problémáinak megoldása. A terápia alapját a skót fizioterapeuta, Jacqueline Schroth által kidolgozott módszer adja. A Schroth terápia során az izmok és az ízületek feszültségeit oldják, így segítve a test helyes pozícióban tartását és a gerinc íveinek kiegyensúlyozottabb állapotba hozását.

A Schroth terápia során a korzett viselése fontos szerepet játszik, hiszen ez segít az izmok és az ízületek feszültségeinek oldásában. Emellett a megfelelő testtartásban is közrejátszik, így az izmok és az ízületek terhelése csökken, ami elősegíti a gyógyulást. A korzett viselése különböző problémák esetén ajánlott. Ilyen problémák lehetnek például a gerincferdülés, a csípőficam, a lapocka alatti fájdalom vagy a gerincvelői idegek szorítása.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a korzett viselése nem jelenti automatikusan a gyógyulást, csupán segíti azt. A terápia teljes körű sikerességéhez egyéb terápiás módszereket is alkalmazni kell, mint például masszázst, tornát vagy akupunktúrát. Ugyanakkor, ha Önnek ajánlott a korzett viselése a Schroth terápia során, fontos betartani bizonyos útmutatókat annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt hozza.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a korzettet csak a kezelőorvosa vagy a terapeuta által előírt időtartamban és módon szabad viselni. Emellett fontos a korzett rendszeres tisztítása és karbantartása is, hogy megelőzzük a baktériumok elszaporodását és az eszköz elhasználódását. A megfelelő használat és karbantartás segíthet abban, hogy a Schroth terápia a lehető legjobb eredményt hozza, és Ön minél hamarabb újra élvezhesse a fájdalommentes életet.