egyiptomi utazás
Szolgáltatás

Mit kell Egyiptomba vinni? Első utazás előtti tudnivalók

2023-04-24

Egyiptom az ókori civilizációk egyik központja és a Földközi-tenger keleti partvidékének egyik legnagyobb országa, az utazóknak kimeríthetetlen forrás a kultúra, a történelem és a szépség tekintetében. Azonban az első utazás előtti előkészületek során nemcsak az utazás részleteire kell figyelmet fordítani, hanem azt is meg kell gondolni, hogy mit kell magunkkal vinni az utazásra.

Ezért is érdemes ezeket végiggondolnod az egyiptomi utazásod előtt. Az első és legfontosabb dolog, amit Egyiptomba látogatóknak figyelembe kell venni, az időjárás. Az ország nagy része sivatagos, így a nyár hihetetlenül forró, míg télen meglehetősen hűvös lehet. Egész évben magas a hőmérséklet, így ajánlott könnyű, laza ruházatot vinni, amely légáteresztő és megvédi a bőrt a napsugaraktól.

Napszemüveg és kalap is ajánlott, a fejet és a szemet védeni. Egyiptomban számos régészeti helyszín és templom található, így a hosszú sétához kényelmes cipőkre van szükség. A homokos területeken ajánlott a zárt cipő használata, míg az éjszakai programokhoz és a strandoláshoz alkalmas a könnyű papucs. Az egészségmegőrzés szempontjából ajánlott az utazóknak a szúnyogriasztó spray, különösen a nyári hónapokban, amikor a szúnyogok és a kullancsok aktívak.

Ezen kívül javasolt a naptej használata és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, hogy elkerüljük a dehidratációt és a hőgutát. A pénzügyi szempontokat illetően az egész országban Egyiptomi Font (EGP) a hivatalos fizetőeszköz, javasolt magunkkal vinni elegendő készpénzt, hogy kielégítsük az alapvető igényeinket.

Az ATM-ek is széles körben elérhetők az országban, így ha szükséges, készpénzt lehet felvenni. Az egyiptomi konyha különleges és gazdag ízvilággal rendelkezik, javasolt megkóstolni az autentikus ételeket, például a shawarmat, a koftát vagy a hummust. Azonban fontos tudni, hogy az egyiptomi ételeknek erős ízük van, így azoknak, akik érzékenyek a fűszerekre, jól teszik, ha óvatosak és inkább kevesebb fűszerrel kérik az ételt.