fröccsöntés folyamata
Szolgáltatás

Így zajlik a fröccsöntés folyamata

2022-11-17

Fröccsöntésre van szüksége? Érdekli, hogyan zajlik a fröccsöntés folyamata? Íme! A fröccsöntés a műanyag alkatrészek előállításának legnépszerűbb módja. Műanyag fröccsöntéssel, szinte számtalan, bármilyen formájú, akár összetett műanyag alkatrész is előállítható. A fröccsöntés folyamata gyors és hatékony.

Ennek nulladik lépése a megfelelő fröccsöntő szerszám tervezése és gyártása. Amennyiben a fröccsöntő szerszám megvan, akkor elkezdődhet a fröccsöntés valódi folyamata, ami a fröccsöntő gép segítségével valósul meg, méghozzá a következő lépésekben. A fröccsöntő gépre felhelyezzük a fröccsöntő szerszámot. A szerszám egy üreges fém eszköz, ami segít a teljesen méretazonos műanyag alkatrészek előállításában.

A fröccsöntés során az olvadt műanyagot nagy erővel fecskendezi be a gép a fröccsöntő szerszámba. Az olvadt műanyag teljesen kitölti a szerszámot, majd lehűl, ezután a kész alkatrész eltávolítható a szerszámból. A folyamat teljesen automatizáltan működik, amelynek végeredményeként Ön akár több ezer, tízezer vagy milliós nagyságrendű műanyag alkatrészt nyerhet. Fröccsöntésre van szüksége? Kérjen ajánlatot a Mould Kft-től!