alpaka fonal
Vásárlás

Nem bánja meg, ha az alpaka fonalat választja

2022-11-21

A kötés nagyszerű módja annak, hogy ruhákat és más viselhető kiegészítőket, például sapkákat, sálakat és kesztyűket készítsünk. Ha épp azon gondolkodik, hogy a következő projektjéhez milyen alapanyagot használjon, akkor az alpaka fonal biztosan nem okoz majd csalódást és itt van az is, hogy miért.

Az alpaka fonal nagyszerűen szigetel. A gyapjúhoz képest háromszor melegebb. Télen megtartja a testhőt, nyáron viszont a szál légáteresztő képessége segít hűvösebbé tenni a belőle készült terméket. Így nem számít, hogy az év melyik szakában választjuk, kényelmesen fogjuk érezni magunkat. Az alpaka fonal nagyon erős. Bizonyítottan sokkal erősebb, mint a gyapjú és a tartóssága is magasabb. Ez lehetővé teszi, hogy a belőle készített dolgokat, megfelelő ápolás mellett, hosszú éveken át használhassuk.

Annak ellenére, hogy a gombolyag úgy néz ki, mintha nehéz és terjedelmes lenne, de az Alpaka fonal valójában majdnem olyan könnyű, mint a levegő. Ezáltal egyszerre könnyű és kényelmes viselet a belőle készült ruhadarab.