lemezjátszó
Vásárlás

A lemezjátszó a retró életérzésért

2022-11-22

Manapság a retró az élet szinte minden területén trendinek számít. Nincs ez másképp a zenehallgatásra szánt eszközökkel, zenelejátszókkal sem. Az analóg lemezjátszó reneszánszát éli, de nem kifejezetten csak a divat miatt. Sokan emlékszünk még arra, hogy gyerekkorunkban mindig különleges programnak számított „feltenni egy lemezt”.

Annak ellenére, hogy a digitális zene térhódítása óriási, egyre nagyobb igény mutatkozik a kézzel fogható bakelitekre és lejátszókra. Sorolhatnánk az analóg lemezjátszó hátrányait, de a rajongók szemében ezek mind eltörpülnek. Igaz, hogy ez a legkevésbé mobilis zenehallgatási lehetőség, de miért is kell mindig rohanva zenét hallgatnunk?

A bakelit lemezek, főleg ha komolyabb gyűjteményünk van, sok helyet foglalnak, de az általuk átélt élmény, a meleg hangzásvilág és a különleges hangminőség bőségesen kárpótol minket minden esetleges kellemetlenségért. A netdepo.hu kínálatában széles az analóg lemezjátszó kínálat minden árkategóriában.

5.1 erősítő, a házimozi rendszer szíve

Egy valóban jó akusztikájú házimozi építése nem kis feladat, igényel tehát némi utánajárást. A rendszer tervezésénél figyelembe kell venni minden apró részletet, hogy aztán a végeredmény az igényeinknek megfelelő, lehető legtökéletesebb hangzás legyen. Az 5.1 házimozi rendszer több elemből épül fel.

Egyik ilyen fontos, meghatározó elem az 5.1 erősítő, amelynek feladata a forráseszközök jelének feldolgozása. 5.1 erősítő választásnál számos tényezőre oda kell figyelni, például a csatlakozókra és a szolgáltatásokra. Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy ezek a készülékek viszonylag sok hőt bocsájtanak ki és az átlagosnál nagyobb házzal rendelkeznek, tehát több helyet igényelnek, amit a tervezésnél célszerű figyelembe venni.

Az optimális szellőzéshez a gépezet körül 25-30 cm helyet kell hagyni. Minden 5.1 erősítő jellemzően modern dekóderekkel van ellátva, lehetővé teszi az internet elérést és az okoseszközökkel való vezérlést. Az árak egyenes arányban változnak a minőséggel, a netdepo.hu oldalon széles a kínálat minden kategóriában.