szálkásítás
Szolgáltatás

Hogyan legyek szálkás?

2022-06-04

A nyári hónapokra, pontosabban szólva a strandszezonra a legtöbben igyekeznek kihozni magukból egy olyan jó formát, amivel biztosan magukhoz csalogatják a kíváncsi és olykor irigy pillantásokat. Ez ugyanakkor közel sem annyira egyszerű, mint elsőre gondolná bárki. Csak nagyon komoly energia befektetés mentén van mód erre, valamint sok lemondással jár mindez.

Az első fázis általában az izomtömeg növelése, aminek eredményeképpen kontúros szövetek telepednek meg a testen. De ennyi még nem elég! Ezt láthatóvá kell tenni. A jó erőnlét és a kicsattanó forma nem járnak együtt, hiszen több cm zsírréteg alatt is erős izomzat fejlődhet, viszont az nem fog látszani. A szálkásítás lényege a zsírégetés az izomtömeg megtartása mellett. Ezen fázisban pontosan az a cél, hogy az izomzat és a bőr közötti rétegből a lehető legtöbb felesleges anyag eltűnjön.

Ilyen formában pedig már felszínre bukkannak a vágyott formák. Érdemes tisztában lenni vele, hogy ez a megfelelő edzésforma mellett, szigorú diétát követel. A szálkásítás során általában olyan gyakorlatsorok kellenek, amelyek kevésbé a tömeget helyezik előtérbe, mint inkább a magas intenzitást. A futás, biciklizés, séta, úszás, túrázás mind idetartozik. Ami az étkezést illeti, arról annyit lehet röviden elmondani, hogy cukrokban és zsírokban szegény legyen. Törekedni kell legalább az 500 kalória deficitre.

Ha valami félremegy, akkor nagy a valószínűsége a nehezen felépített idomokból keletkező veszteségnek. A szálkásítás egyértelműen komoly elhatározás kérdése, de tudni lehet róla, hogy a megálmodott forma nem tartható fent hosszú időn keresztül egészségkárosodás nélkül. A testnek kellenek olykor a tartalékok és bármennyire mellőzve van a szánhidrát, a megfelelő agyműködéshez szükség van rá. Érdemes ezért okosan felépíteni az edzésrendet és a szálkásítás végeredménye is úgy legyen időzítve, amikor abban sokan gyönyörködhetnek. Az Intenset zsírégető edzéstervét figyelmesen követve, napról-napra érezhetővé válik az eredmény és az elismerő pillantások sem fognak elmaradni.