fűtésrendszer tisztítás
Szolgáltatás

Fűtésrendszer tisztítás speciális anyagokkal

2022-06-05
Gyakorta megfigyelhető, hogy az addig jól működő fűtési rendszer mintha lassabban, gyengébben, akadozva teljesítene. A fűtésrendszer tisztítás gépi mosóval megoldhatja ezt a problémát, egyúttal biztosítva az energiamegtakarítást, a sokkal egyenletesebb hőleadást és a megbízhatóbb működést úgy, hogy közben megnő a rendszer élettartama.
A fűtési rendszereknek szükségük van a megfelelő és rendszeres karbantartásra annak érdekében, hogy optimálisan tudjanak működni. A radiátorokban, hőcserélőkben és szivattyúkban problémát okozhat a korrózió, amelyet a meleg vízben keringő olaj, por, apró fémforgácsok és egyéb szennyezőanyagok okozhat.

A fűtésrendszer tisztítás segítségével ezeket gyorsan el lehet távolítani, visszaadva a rendszer régi hatékonyságát. A szennyezőanyagok és a vízkő az évek során annyira felhalmozódhat, hogy azzal nagymértékben csökkenhetik a fűtés hatékonyságát. Egy idő után pedig dugulást is okozhatnak, esetleg lyukas, csöpögő radiátort eredményezhetnek.
Az áramlási keresztmetszet csökkenése és a járatok eltömítése okozza általában azt, hogy nem érzi elég melegnek a lakást, amikor megy a fűtés. Ahhoz, hogy a lehető legeredményesebb legyen a fűtésrendszer tisztítás, nem elég tiszta vizet alkalmazni. A hosszantartó, optimális tisztításhoz alkalmazni kell a vízkő oldásához és a rozsda iszapolásához szükséges vegyi anyagokat is.

Sok mindenhez ért a központi fűtésszerelő

A központi fűtés a legtöbb esetben a kazán működésére épül és a fűtőtestek, hőleadók jelenlétére, akárcsak a radiátorra és a padlófűtésre. Ha ezekkel bármiféle gond van, akkor a központi fűtésszerelő a helyszínre érkezve felméri a problémát, megállapítja a gond forrását és a tulaj engedélyével azonnal nekilát a munkának.
Ha valami nincs rendben a kazánnal vagy a fűtőtestekkel, akkor nyugodtan felkereshető a Fűtés Revital. Az itt dolgozó összes központi fűtésszerelő tudja, hogy ha a kazán túl rozsdás, csöpög, nagyon gyakran kikapcsol, akkor nem szabad várni a szereléssel. A szakemberek vállalják a hagyományos, turbós, kondenzációs és kombi kazánok szerelését egyaránt.