Pályázati lehetőségek
Szolgáltatás

Pályázati lehetőségek induló vállalkozásoknak: hol érdemes keresni?

2021-09-18

Sok esetben már a cég megalapítása előtt számba veszi a leendő vállalkozó a pályázati lehetőségeket, minél előbb szeretné tudni, hogy milyen lehetőségek vannak és milyen összegek érhetőek el ily módon. Ez érthető dolog, hiszen ennek megfelelően tud számolni, az indítás utáni fejlesztéseket tervezni. Kezdő vállalkozóknak sokszor nehéz megragadni a pályázati lehetőségeket, de szerencsére vannak olyan weboldalak (mint például a www.forrascentrum.hu), amelyek sokat tudnak segíteni ezen a téren.

A Forrás Centrum Kft. szakképzett, ügyes munkatársai eddig közel 900 nyertes pályázattal 13 milliárd Ft támogatást nyertek el az ügyfeleik számára, sikerdíjas konstrukcióban. Több alternatív lehetőség kínálkozik a finanszírozási konstrukció kiválasztása során egy vállalkozás részére beruházási döntés meghozatalakor. Természetesen, minden cégtulajdonos arra törekszik, hogy az adott körülmények között a legkedvezőbb feltételrendszer keretében jusson forráshoz.

A pályázat, tőke és a hitel hármasa közül a kis- és középvállalkozásoknak a legelőnyösebb feltételeket a pályázat kínálja. Bár ez első látásra ingyen pénznek tűnik, mégsem az, hiszen vannak előírások, kötelezettségek, amelyek költségeket jelentenek az adott vállalkozásnak. Ráadásul egyik nagy hátránya az uniós támogatásnak, hogy nem mindig olyankor van pályázati kiírás, amikor a vállalkozónak éppen szüksége volna erre, továbbá általában a pályázati kiíráshoz kell igazítania a projektjét.

Ezért célszerű a szakemberek pályázatfigyelői szolgáltatását igénybe venni, annál is inkább, mivel ez teljesen díjmentes. Az említett weboldalon keresztül Ön is könnyen igényelheti a pályázatfigyelői szolgáltatást. Ha van egy olyan pályázat, ami megfelel a célnak, a pályázatírást is elvégzik a szakértők, de azt tudni kell, hogy ez már nem ingyenes. Egy komplex és szerteágazó ismereteket, precizitást megkövetelő feladat ez, aminek alapján egy támogatás elnyerhető. Rengetegen versengenek ezekért, ezért jó szakember segítségét igénybe venni a pályázatíráshoz.