elektromos városi kerékpár
Vásárlás

Miben rejlik az elektromos városi kerékpár sikere?

2021-09-21

Egyre többet lehet hallani az e-bike néven ismert járgányokról, ami nem is csoda, hiszen ezek a jövőt jelentő zöld közlekedés egyik úttörői. Mivel egyre több városban is a megfelelő biciklis utak kialakítására törekednek, az elektromos városi kerékpár remek választást jelent, ha valaki egy rövid távot szeretne megtenni környezettudatos módon és roppant hatékonyan.

Kedvelt az elektromos városi kerékpár pedelec fajtája, ami igazából rásegít a tekerésre. Egy ilyen kétkerekűvel tereptől és terheléstől függően akár 100 km távolságot is meg lehet tenni. Nyilván nehezebb terepen, nem épp ideális körülmények között ez a szám csökken, de nem esik 60 km alá. A pedelec típusú elektromos városi kerékpár gyakorlatilag normál kerékpárként működik az akku lemerülését követően.

Lehet, hogy a bringának a súlya egy kicsit nagyobb, mint a megszokott kétkerekűnél, de annál sokkal hatékonyabb, hála a speciális kialakításának. Tökéletesen beválik az elektromos városi kerékpár az idősebbeknek, gyengébb fizikumú személyeknek, akik nem szeretnének lemondani a kerékpározás élményéről, azonban már nem bírják a hagyományos bicikli megkövetelte erőkifejtést.