zúzott kavics ár
Vásárlás

Mitől függ a zúzott kavics ár?

2021-04-18

Építkezéskor, de kertek kialakításkor is zúzott kavics vásárlásával kell kezdenünk. A zúzott kavics ár pedig természetesen a felhasználási területtől és a minőségtől függ. A beton egyik nagyon fontos összetevőjeként is hasznosítjuk, ebben az esetben a zúzott kavics ár valamivel alacsonyabb lesz, habár ott is számítanunk kell különböző árkategóriákra, mivel különböző szemcseméretben kaphatóak.

Amennyiben kavicsos kert kialakítására törekszünk, már egészen más típusú felhasználásról beszélünk. A kavicskert nem a nagyobbacska sziklatömbök közé telepített növényzet, de nem is az ázsiai apróköves, úgynevezett meditációs kert, hanem valahol a kettő között elhelyezkedő kialakítás.

Ennek megfelelően, a felhasznált kő is különböző méretű lehet. Az ilyen kertekhez használatos zúzott kavics ár nagyban függ a szemcsemérettől. De ugyanígy függ attól is milyen a kavics osztályozottsága, színe, dísz- vagy sétány kavicsot használunk. Ami lényeges és amin nem érdemes spórolni, minden esetben mosott kavicsot használjunk, ami porszemtől mentes.