Jameson whiskey
Vásárlás

Jameson whiskey háromszoros lepárlással

2021-04-19

Ha ír whisky, akkor nem véletlen, hogy a legtöbbünknek a Jameson ugrik be először. Nem csoda, hiszen a főzés tudománya apáról fiúra szállva hódította meg szép lassan az egész világot.

Érdekes, hogy a Jameson whiskey megalkotója John Jameson skót származású. Viszont egy napon elhatározta, hogy Dublinba utazik és elkészíti a világ legjobb whiskeyjét. Nem volt könnyű dolga, hiszen az 1700-as évek végén a dublini whiskey messze földön híres volt a minőségéről. Külföldiként lepárlót alapítani és minőségi italt készíteni abban az időben nem volt könnyű vállalkozás.

A Jameson whiskey viszont rövidesen hatalmas sikert aratott. 1780-ban megalapította az első lepárlót. Kizárólag minőségi alapanyagokat használt, ami akkoriban nem volt jellemző.

Ez a hagyomány egyébként mindmáig megmaradt. Elgondolkodott azon, hogy mi lenne, ha kétszeres lepárlás helyett háromszoros lepárlást alkalmazna. Vajon összetettebb, lágyabb ízvilágot lehet elérni ezzel a módszerrel? A számításai kifizetődőek voltak. A háromszoros lepárlás a kulcs, ami a Jameson whiskeyt kiemelte a tömegből.