cognac
Vásárlás

Cognac – a világszerte ismert ital

2023-01-19

A szóban forgó termék tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. A cognac lepárlása rézüstben történik. Minimum 2 évig érlelik, amíg a forgalomba kerül. A nedű évszázadok óta ismert és a mai napig óriási népszerűségnek örvend világszerte. Tudni kell, hogy csak meghatározott szőlőtípusokból készülhet. Az érlelése kizárólag francia tölgyfából előállított hordókban történhet.

A hordók alapanyaga általában a Limousin vagy a Troncais erdőkből kerül ki. Az ital alkoholtartalmát tekintve, minimum 40 %, de magasabb is lehet, változattól függően. A cognac fogyasztása konyakos pohárból ajánlott, aminek jóval szélesebb az alja, mint a teteje. Az ilyen formájú pohárnak az a lényege, hogy az orrhoz irányítsa az illatokat.

Az ital kitöltése után érdemes pár percet szellőztetni annak érdekében, hogy minél jobban kibontakozhasson a jellegzetes ízvilága. Kismértékben fogyasztva jó hatással van a szervezetre, hiszen értágító. A cognac változatai az italboltokból és az online üzletekből egyaránt megrendelhető.