cluedo társasjátékok
Vásárlás

Az egész világ kedvencei a Cluedo társasjátékok

2022-06-23

Az Észak-Amerikában ismert társas 3-6 játékosnak szóló rejtélyes gyilkossági játék, amit a Hasbro cég ad ki. A Cluedo társasjátékok célja, hogy kiderítsék ki ölte meg a játék áldozatát, hol történt a bűncselekmény és milyen fegyvert használtak.

Minden játékos a 6 gyanúsított egyikének szerepét veszi fel és úgy próbálja meg kitalálni a helyes választ, hogy stratégiailag mozog a kastély szobáit ábrázoló játéktáblán és a többi játékostól nyomokat gyűjt a gyilkosság körülményeiről. A Cluedo társasjátékok részeként számos könyv és film is megjelent. Emellett rengeteg spinoffot adtak ki, amelyek különböző extra karaktereket, fegyvereket és szobákat, illetve más játékmenetet tartalmaznak.

A Cluedo társasjátékokat sokféle korosztályú és tudásszintű közönség kedveli, többek között azért, mert a játék bonyolultsága a játékosok ügyességének növekedésével nőhet. A Cluedo társasjátékokban azt is nyomon lehet követni, hogy egy adott játékos mely kártyákat látta, hogy minimalizálni lehessen a felfedett információkat.