előmetsző
Vásárlás

A szőlősgazdák egyik kedvence az előmetsző

2022-09-30

A kimondottan modern agrotechnikai rendszerek olyan megoldásokat kínálnak a gazdáknak, amivel sok felesleges költségtől kímélhetik meg magukat, miközben egyszerűsítik a munkát. Itt van remek példaként az előmetsző, amit a szőlőföldeken tudnak alkalmazni. Eddig a metszés kézi úton történt, azt követően pedig a gallyakat még össze kellett gyűjteni. Ez tovább növelte az időtartamot és fokozta a költségeket.

Az előmetsző rendszereknek hála már minimalizálható az élőerő. Ezek a tárcsás berendezések adott méretre visszavágják a szőlővesszőket és azokat egyúttal kicsi darabokra szelik. Az összeszedés ilyen formában felesleges, hiszen az a talajon maradva komposztálódik és táplálja szerves anyagával a növényeket.

Az eszközök úgy lettek kifejlesztve, hogy traktorra csatlakoztatva egyszerűen kezelhetőkké váljanak. Az előmetsző egy hidraulikus rendszer, ami a vezetőfülkéből irányítható. A huzalokat és oszlopokat nem fogja megsérteni. A kezdeti költségek néhány szezon alatt visszatérülnek. A gyors szervizháttér szintén biztosított.