műszaki szakfordítás
Szolgáltatás

A műszaki szakfordítás tapasztalatot igényel

2020-05-31

A fordítások világa egészen érdekes és elképzelni is nehéz a szakmán kívülieknek, milyen egy ebben a műfajban dolgozó élete a mindennapokban. A műszaki szakfordítás speciálisnak tekinthető, mégpedig azért, mert a jó szakember egyszerre lesz humán és reál beállítottságú, ami meglehetősen ritka jelenség.

Nem célunk kategorizálni az embereket, de tény, hogy aki szeret szöveggel dolgozni, az kevés esetben érdeklődik a technikai folyamatok és összefüggésekkel kapcsolatban is. A műszaki szakfordítás mégis megköveteli ennek a kettősségnek az összejátszását, hiszen a szakmai tapasztalat, a technikai háttér kifejezetten előny szokott lenni. Egy profi fordítóiroda kényesen ügyel a munkatársak kiválasztására és a műszaki szakfordítás esetén az adott területben szerzett munkatapasztalat vagy valamilyen szintű jártasság mindenképpen elvárt.

Ha a praktikumból szeretnénk példákat hozni, akkor a termékleírások, prospektusok, használati utasítások mindenképpen idesorolhatóak, ezek mindegyike jól ismert a hétköznapokból. Nem mindig van jelentősége, hogy az adott fordítóiroda fizikai formában hol található, mégis előfordulhatnak olyan helyzetek, hogy ez a szempont sem lényegtelen.

A Tabula fordító iroda Győr kapcsán szerencsére szóba jön, hiszen megtalálhatóak a cég munkatársai személyesen is a településen, ha valaki igényelné az ilyen típusú ügyintézést. Azonban el kell mondani, hogy egyre népszerűbb az online ügyintézés, hiszen időt lehet spórolni a közlekedéssel, parkolással, várakozással. A fordító iroda Győr városában megnyugtató látvány, hiszen az online ügyintézés egyszerűsége ellenére, vannak olyan projektek, amelyek megkívánják a személyes tárgyalást. Pontosabban fogalmazva nincs olyan feladat, ami interneten, esetleg telefonon nem beszélhető meg, mégis megnyugtató tud lenni, hogyha szükséges, akkor csak beülünk az autóba és irány a fordító iroda Győr. Ilyen módon egyértelműen egyszerűbb a kész fordítás átvétele is, mert nem kell várni a postásra vagy a futárra, amíg eljuttatja hozzánk a kész dokumentumot.