granitbank
Szolgáltatás

A biztonságos online bankolás aranyszabályai

2020-05-29

A Gránit bank a biztos társat jelenti minden olyan személynek, aki lekötött betétekben gondolkozik. A Gránit Felemelő lekötött betét sokakat érdekel, amennyiben Önt is, akkor érdemes lehet tovább olvasnia. Több dologra is érdemes figyelnie, ha a lehető legbiztonságosabban szeretné intézni banki ügyeit (forrás: granitbank.hu).

Mit kell erről tudni? Nos, ez egy olyan időben sávos kamatozású betétlekötési opció, ami lehet 2 éves, 1 éves vagy akár 6 hónapos is. Nagy előnye a rugalmasság és a tény, hogy a lekötött betét magas kamatozással bír. A kiemelkedő betéti kamat 24 hónapos lekötésre, 480 ezer Ft összegű bankkártyás vásárlás mellett, mindenkinek csábító lehetőség.

Azt persze tudni kell, hogy 2 évre csak a feltétel teljesítése esetén 2,60% az EBKM, különben csupán 0,50%. Ennél az opciónál tudni kell, hogy ez minden esetben egy feltételhez kötött lekötést takar. Mi is az éves kamat legfőbb kitétele? Ehhez a kliensnek legkésőbb a betétlekötés feltételeinek ellenőrzését megelőző napig, összesen legalább 480 ezer Ft értékben kell vásárolnia az érintett bankszámlájához tartozó bankkártyával.

Az egy éves és 6 hónapos lekötéseknek is vannak bizonyos követelményei. Az éves kamat kritériuma ekkor az, hogy az ügyfél a betétlekötés teljes ideje alatt egy Gránit banknál vezetett, a betétlekötéssel érintett bankszámlájához kapcsolódó aktivált betéti bankkártyával kell rendelkezzen.

Azért is választják sokan ezen három opció közül az egyiket, mert a Felemelő betét feltörése, megszakítása miatt nem kell számolni a kamatveszteséggel. Sokakat teljesen érthető módon az érdekel, hogy mit is jelent az időben sávos kamatozás?

Az ügyfélnek annyit kell itt megjegyeznie, hogy a lekötési idő első hónapjára fizetett kamat a legalacsonyabb, és folyamatosan emelkedik a lekötési időszak minden egyes hónapjában. Ez pedig azt jelenti, hogy például egy 6 hónapos lekötési megoldás utolsó hónapjára fizetett éves kamat 5,20% és a hat hónap alatt kifizetett átlagos kamatmérték évi 3,00%. Sokan pontosan ezen feltételek miatt döntenek aggodalom nélkül a Gránit bank mellett.