lazúr
Vásárlás

A lazúr megőrzi a fa eredeti szépségét

2023-05-02

A fából készült bútorok, nyílászárók és kültéri-beltéri tárgyak szépségének megőrzése rendkívül fontos feladat. A különböző fa ápolók, lakkok és festékek külső bevonatot képezve védik a fát az olyan külső hatásoktól, mint a napsütés, szél, eső, kártevők. A lazúr úgy biztosít védelmet, hogy kiemeli a fa természetes mintázatát és nem képez matt fedőréteget a felületen.

Nem mindegy azonban, hogy milyen felületre, milyen vastagságú réteget festünk. A vékony lazúr a nem mérettartó felületeken használható, vékony réteget képez, mélyebben beszívódik a fába és hangsúlyozza annak erezetét. Alkalmazható kerítés, gerendák, lambériák vagy kerti bútorok festéséhez.

A vastag lazúr vastagabb vízzáró réteget képez a fa felületén, amelynek következtében stabil réteg alakul ki rajta. Mérettartó faszerkezetekhez használható, mint ablakok, ajtók, különböző faburkolatok. A kültéri és beltéri lazúr anyagok közötti különbség lehet az UV védelem vagy a kültéri festék magasabb mérgezőanyag tartalma, amelyet emiatt nem ajánlott beltéren használni.