vércukorszintmérő
Vásárlás

Vércukorszintmérő prevenció érdekében

2020-05-06

Vannak olyan betegségek, amelyek megelőzhetőek abban az esetben, ha odafigyelünk magunkra. Egyik ilyen kór a diabétesz, amit ha nem is tudunk elkerülni, de már kezdetben felismerhető a vércukorszintmérő időnkénti használatával. Így kizárható, hogy egy vérvizsgálat alatt például a megengedett maximumnál háromszor magasabb cukorszintet találjanak.

Ha időben diagnosztizálják a betegséget, a kezelés is eredményesebb lehet és hamarabb elkezdődhet. Ezért az otthoni gyógyszeres dobozból nem hiányozhat a vércukorszintmérő sem, amivel időnként kontrollálni tudjuk a vérünk cukortartalmát. Ha a baj már megvan és gyógyszeres vagy inzulinos kezelést kap a beteg, szintén életbevágóan fontos a mérés.

Egy modern vércukorszintmérő 5 másodperc alatt pontos eredményt mutat ki, tehát az alkalmazása rendkívül egyszerű és gyors. Pár perc alatt elvégezhető a mérés, a cukorszint pedig megfelelő táplálkozással, szakorvos által felírt orvosságokkal, viszonylag normális szinten tartható. Prevenció érdekében és kezelés ideje alatt is kell a vércukorszintmérő.