mi az a hialuronsav?
Szolgáltatás

Sokan kérdezik: mi az a hialuronsav?

2023-02-24

A hialuronsav olyan szerves vegyület, ami megtalálható az emberi szervezetben, bőrben, ízületekben, szövetekben, csontvelőben stb. Ennek ellenére, rengeteg ember nincs tisztában azzal, hogy mi az a hialuronsav? Nos, ez egy kimagasló hidratáló képességekkel rendelkező cukormolekula, aminek legfőbb feladata a szervezetben a vízmegtartás. Azonban az életkor előrehaladásával a mennyisége csökken a szervezetben, de külsőleg viszonylag jól pótolható. Tehát, mi az a hialuronsav?

Az a bizonyos anyag, amit mint kozmetikai összetevőt már egy jó ideje felfedezte magának a szépségipar is, így különféle krémek, szérumok, kapszulák, tabletták, italporok egyaránt tartalmazzák. Érdemes tudni, hogy létezik többféle hialuron, van belőle kicsi, közepes és nagy molekulasúlyú. Ha hidratáló terméket választunk magunknak, akkor célszerű átnéznünk az összetevők listáját, amiből kiderül, hogy mekkora mennyiségben tartalmazza ezt az anyagot. Tehát mi az a hialuronsav? Amennyiben a megfelelő készítményt választjuk és elkezdjük használni, érezni fogjuk, hogy mi az. 

Meddig tart a szeparációs szorongás babáknál?

Ha egy 8-9 hónapos baba hirtelen zaklatottá válik, nagyon sír az édesanyja nélkül, aki lassan már le sem tudja tenni az öléből, akkor lehet gyanakodni egy bizonyos életkori sajátosság megjelenésére. Ez tulajdonképpen nem más, mint a szeparációs szorongás babáknál, ami a csöppségeknek és az édesanyának egyaránt nehéz időszak. Ebben a korban jön rá a csöppség, hogy voltaképpen ő és az anyja két külön személy, amitől elveszíti a biztonságérzetét, elkezd félni az egyedülléttől, hiszen számára anya akkor létezik, ha látható, tapintható és minden érzékszervvel érzékelhető.

A szeparációs szorongás babáknál viszonylag hosszú ideig, akár másfél éves koráig is eltarthat. Vannak édesanyák, akik könnyebben, míg mások nehezebben birkóznak meg ezzel a problémával. Az önállósodás első lépéseihez leginkább türelemre és empátiára van szükség. A szeparációs szorongás babáknál felismerhető tünetekkel jelentkezik, például azt látjuk rajta, hogy fél és kétségbeesetten kapaszkodik az édesanyjába, pedig látszólag nincs rá semmi oka.