TAO energetika
Szolgáltatás

Néhány szóban a TAO energetika elvéről

2020-06-12

Manapság, ha körülnézünk, minden az energiabarát megoldásokról szól. A napjainkban épülő házak mind az energiahatékonyság elve alatt vállnak tervből valósággá, a meglévőket pedig a kritériumok függvényében átalakítják, hogy képesek legyenek megfelelni a modern szempontoknak. Persze nemcsak az épületeket, de a cégeket is érinti ez a változás. Aki a TAO energetika kulcsszavakat a böngészőjébe beütve elkalandozik a témában, jelentős mennyiségű információhoz jut, ami aztán rengeteg kérdést eredményez.

A TAO-ról tudjuk jól, hogy a társadalomadót takarja, amit a legtöbb vállalkozás köteles befizetni. Mivel most a klímaváltozás és az innováció korában már elengedhetetlenül fontos az energia megtakarításról is beszélni, a cégek sem halogathatják a végtelenségig a kérdést és persze az egyes berendezések, eszközök beruházását sem. Szerencsére, azonban van lehetőség az úgynevezett adókedvezmény megigénylésére is, már amennyiben rendelkezünk a szükséges energetikai minősítéssel.

A szóban forgó minősítés az energetikai adókedvezmény Alfája és Omegája, nélküle ugyanis elképzelhetetlen a siker. Hogyan lássunk hozzá a dokumentum megszerzéséhez? A szakértők tanácsát megfogadva, nem érdemes elkapkodni a dolgot, de azért figyeljünk oda a határidőkre, nehogy a végén lemaradjunk a lehetőségről. A legtöbb cégnek manapság már van adó- és energetikai tanácsadója. Velük első lépésként mindenképpen fel kell venni a kontaktot és tisztázni még az igénylés előtt, hogy milyen volumenű lehet a személyre szabott esetünkben a kedvezmény intenzitása.

Második lépésként ajánlott kapcsolatot teremteni a választott szolgáltatóval, akik a személyes konzultáció keretén belül felmérik a helyzetet és kiállítják a már említett minősítést. Ha biztosra akarunk menni, csakis professzionális forrásból merítsünk, mint amilyen az EON csoport egyik tagja, a Get Energy Kft. is! A folyamat alatt a profi gárda végig „kézen fogja” a megrendelő felet, az általuk kiállított minősítés jogosultságát pedig garanciajeggyel igazolja.