becsapódott ajtó kinyitása
Szolgáltatás

Ne okozzon gondot a becsapódott ajtó kinyitása!

2023-08-07

A biztonság minden szempontból meghatározó feltétel, ezért erre megéri figyelmet fordítani. A besurranó tolvajok mindig örömmel használják ki az óvatlanságunkat, ezért fontos, hogy ne hagyjunk nekik teret semmilyen módon. A hagyományos kilincsek lecserélése kívül fix gombos fogantyúra kiváló megoldást nyújt. Ennek jelenlétében azonban megesik, hogy a becsapódott ajtó kinyitása megoldandó problémaként merül fel.

Elég, ha csak kilépünk a lakásból és megszokásból magunk után rántjuk az ajtót vagy a huzat tréfál meg bennünket. Mivel ezen esetekben csak kulccsal lehet a bejutást biztosítani, ha nincs nálunk a nyitóeszköz, bizony bajba kerülhetünk. Vannak azonban módszerek, amelyek segítségével a becsapódott ajtó kinyitása elvégezhető hatékonyan, de megesik, hogy ezek helyett megéri profira bízni a munkát.

Vannak módszerek a kilincs nélküli ajtónyitáshoz

A hagyományos kilincsek elhagyása a bejárati ajtóknál sok előnyt, de esetenként hátrányt is nyújthat. Amennyiben bajba kerülnénk, mert sikerült kizárnunk magunkat, akkor a kilincs nélküli ajtónyitás azonnal megoldható, ha előre gondolkodunk. A legegyszerűbb, amennyiben elrejtünk a közelben egy pótkulcsot, amire bármikor támaszkodhatunk.

Alternatívaként megpróbálhatjuk a gondot orvosolni egy vékony műanyag vagy fémlappal, ami befér a kis résen és elég merev ahhoz, hogy a nyelvet visszanyomja. Amikor a kilincs nélküli ajtónyitás egyik lehetősége sem működik, marad a profi segítség kérése. Ezt csak olyankor nehéz kivárni, ha éppen odabent nyitva maradt a tűzhely vagy a kisgyermek kezd el sírni. Készüljünk fel ezért mindig a váratlan helyzetekre és maradjunk figyelmesek!

Történjen precízen a műanyag bejárati ajtó beállítása!

A szigetelés javítása érdekében, az első és legfontosabb, amit tehetünk, hogy a nyílászárókat lecseréljük. Az ablakok mellett, az ajtókra ugyanúgy megéri figyelni. Amint megtörtént az elhatározás és a tettek mezejére lépünk, a műanyag bejárati ajtó beállítása minden tekintetben döntő jelentőséggel bír. Ezen típusok teljesen más elven működnek, mint a hagyományos fa változatok.

Itt komoly fém merevítő egységek vannak, amik ha nincsenek kellően jól kiképezve, akkor könnyen problémákat okozhatnak, de akár a működést is korlátozhatják. A műanyag bejárati ajtó beállítása pontosan ezért itt kell kezdődjön! Imbuszkulcsra biztosan szükség lesz. A zsanérok finomhangolása sem maradhat el. Kellő tapasztalat hiányában érdemes ezt hozzáértő kezekre bízni.

Fontos kérdés, hogy milyen széfet vegyek?

A lopások ellen úgy lehet a legjobban védekezni, ha megelőzzük, hogy illetéktelenek jussnak be az otthonunkba, az értékeink közelébe. Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, hogy ezt el tudjuk érni, akkor a következő lépésben felmerülhet a kérdés, hogy milyen széfet vegyek, amiben biztonságban tudhatom a vagyontárgyaimat? Több kérdést kell megfontolni a válasz előtt.

Az elektronikus zárak a legegyszerűbben kezelhetőek, ellenben a mechanikus kiviteleknél a feltörés is nehezebb. A rögzítés módja sem mellékes, mivel a beépített szerkezetet biztosan nehéz lesz elvinni, akárcsak a nagyobb méretű, súlyos típusokat. Mérvadó tehát meghatározni, hogy éppen milyen széfet vegyek, de van miből válogatni.