lézeres szemműtét
Szolgáltatás

Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy lézeres szemműtét?

2021-06-17

Amikor műtétről van szó, minden érintett igyekszik a legjobb orvost és a legmodernebb módon felszerelt gyógyintézetet felkeresni, a sikeres operáció érdekében. Ezért a legtöbben magánrendelésre jelentkeznek be és ha a szakorvos szemműtétet ajánl, akkor ott vetik alá magukat ennek. Kezelésenként eltérő lézeres szemműtét árakra számíthat. Mivel a beavatkozásnak több típusa van, ezért magától értetődik, hogy a fizetendő végösszeg is változó. Magyarországon tulajdonképpen három évtizedre nyúlik vissza a lézeres szemműtétek története.

Ma már nem csupán a fővárosban, hanem egy-két vidéki nagyvárosban is végeznek ilyen operációkat. Amikor a látás élességét akarja valaki visszakapni, érthető módon nem az ár az elsődleges szempont az adott egészségügyi szolgáltatás kiválasztásánál. Azt gondolnánk, hogy a lézeres szemműtét csak egyetlen típusú eljárást takar, ezért az árak sem változnak. Ez nem így van, mert a beavatkozásnak több típusa is van!

Egyedi sajátosságokkal rendelkezik mindegyik módszer, de biztonságos és alkalmas arra, hogy tökéletes látást biztosítson szemüveg és kontaktlencse használata nélkül. Léteznek nagyon gazdaságos kezeléstípusok is, amelyekkel jelentős összeget is meg lehet takarítani. Ön is megtekintheti a budaiszemeszet.hu weboldalon, hogy milyen árkülönbségek vannak az egyes lézeres szemműtétek között. Ugyanakkor azt feltétlenül szem előtt kell tartani, hogy jellemzően a kedvezőbb árú beavatkozásoknál hosszabb a lábadozási idő, valamint igen kellemetlen érzések is kísérhetik az operáció utáni regenerálódást.

Az említett weboldalon olvashatunk a 4 leggyakrabban alkalmazott lézeres látásjavító beavatkozásról, amelyek alapján megfontolhatjuk, hogy melyik eljárást válasszuk. Értelemszerű, hogy minél modernebb eljárást választunk, aminek nyomán gyorsabb lesz a gyógyulás, annál magasabb összeget szükséges kifizetnünk. Mindenképpen számolnunk kell a munkából kiesett napok számával, illetve egyéb kockázatokkal is. Ennél a gyógyintézetnél havi részletfizetés lehetősége is igénybe vehető.