Vásárlás

Mit tud a számkódos ajtózár?

2018-07-23

A tolókapuknál számos alkatrész szükséges annak érdekében, hogy a szerkezet ne menjen tönkre hamar. Ide tartozik a tolókapu fogasléc, aminek a felszereléséhez feltétlenül szakemberre van szükség. A beillesztés első lépésekor be kell helyezni a tolókapu fogasléc kelléket a fogaskerékre, és a szintezővel szükséges beállítani azt vízszintes helyzetbe.

Ezt követően a fogaskerék utáni tartót a kapura kell felcsavarozni. Ha ez megvan, a kaput be kell csukni annyira, hogy a tolókapu fogasléc másik vége a fogaskerékre kerüljön. Ezután egy kicsit be kell zárni a kaput, hogy a kiegészítő ne támaszkodjon a fogaskerékre az új darab beillesztésekor.

Az következő eszköznek úgy kell illeszkednie a már felszerelt fogasléchez, hogy a csatlakozással semmi baj se legyen. Ha minden rendben van, akkor lehet nyitni a kaput, amíg az új fogasléc másik vége a fogaskerék fölé nem kerül. Ekkor válik rögzíthetővé a léc a kapuhoz.

Ha semmi gond sincs eddig, akkor a szakember a tolókapu fogasléc többi kellékét is a helyére illeszti. Azt még tudni érdemes, hogy a fogasléc és a fogaskerék fogainak a kapu teljes pályáján illeszkedniük kell, illetve az összes kellék tartó felülete jól kell legyen rögzítve.

A teljes biztonság érdekében sokan beszerzik a számkódos ajtózár kütyüt is. Ez a kellék könnyedén alkalmazható, és rendelkezik kültéri, vandál-biztos beléptető terminállal. A kialakítást tekintve tudni érdemes, hogy ez egy egyajtós beléptetésvezérlős modell, amelyikhez hozzátartozik a proximity kártya vagy egy PIN kód azonosító.

A számkódos ajtózár azért válik egyre népszerűbbé, mert ez roppant egyszerűen és gyorsan kezelhető, hiszen az alkalmazás a számbillentyűzeten keresztül történik. Annyit érdemes még erről tudni, hogy PIN kóddal is használható, de kártyával is kell, hogy rendelkezzen a felhasználó.

Annak érdekében, hogy a számkódos ajtózár nagyon sokáig jól működjön, érdemes az esővédős változatot megvenni. A modernebb daraboknál adottak már a digitális háttér világítású gombok. Számos számkódos ajtózár tekinthető és rendelhető meg a doorsystem.hu internetes shopban, ahol az árak mindenkinek kedvezőek.