felsőmaró
Vásárlás

Milyen felsőmarót vegyek?

2021-12-03

Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna egy ilyen szerszámgép beszerzése otthonra, a méretéből és a magas árából adódóan. A technológia viszont rengeteget fejlődött azóta és ezek a professzionális eszközök már a hobbi barkácsolók kelléktárából sem hiányozhatnak. A Profibarkács webáruház szerint az olcsó felsőmarók közt is vannak elég erős gépek. A kérdés már csak az, hogy melyiket érdemes beszerezni. Először is azt kell meghatároznunk, hogy milyen típusú munkához keressük a megfelelő eszközt.

A kisebb gépek remekül irányíthatóak, általuk a nehezen hozzáférhető helyek is gond nélkül megközelíthetőek. Hobbifelhasználás céljából jobban járunk, ha egy ilyen változat mellett döntünk, mert a robosztus gépek inkább a rendszeres, nehéz munka esetén jönnek jól. A felsőmaróval lehetséges a szegélyek kialakítása és a különféle minták, fába történő marása az egyszerűektől egészen a bonyolultakig. A kétkezes fogás precíz megmunkálást eredményez. Az adott mintázat kialakításához többféle kés közül választhatjuk ki a megfelelőt.

Gyakran összekeverik ezeket az élmarókkal. Viszont egy minőségi felsőmaróval ugyanaz lehetséges, mint egy élmaróval. Szerencsére nemcsak a drága gépek közül válogathatunk, hiszen az Einhell felsőmarók rengeteg tartozékkal és remek teljesítménnyel rendelkeznek. Amennyiben sikerül ezeket a szempontokat szintbe hozni, valószínűleg egy minőségi felsőmaróval lehetünk gazdagabbak, amit akár 30 ezer Ft alatt beszerezhetünk.

Azért arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ezeknek a gépeknek a használatához szükség van némi tapasztalatra, ezért nem árt gyakorolni, mielőtt még kemény fába vágnánk a fejszénket. Egy jótanács azoknak, akik még nem dolgoztak felsőmaróval. Mindig a forgásiránnyal szemben szabad tolni a gépet, különben szétmart és forgácsolt felületet hagy maga után. Továbbá azt sem árt szemrevételezni, hogy milyen kések tartoznak az adott típushoz. Az Einhell termékek támogatják az ipari porszívók csatlakoztathatóságát. Ennek köszönhetően, egy komolyabb munka után már nem kell olyan sok időt fordítani a takarításra.