Wifi termosztát
Vásárlás

Megtérülő befektetés a Wifi termosztát

2023-06-02

A 21-ik században a kényelem meghatározó szerepet tölt be a modern ember életében, de ez önmagában mégis kevésnek bizonyulhat. Itt van például az energiahatékonyság, amire legalább akkora figyelmet kell szentelni. A technikai fejlesztések révén, a Wifi termosztát alkalmazásával új korba léptünk.

Amíg régen még cserépkályhával fűtöttek és a hőmérséklet szabályozás annyiból állt, hogy éppen tettek-e a tűzre vagy sem, valamint maximum 1-2 helyiséget melegítettek fel, addig manapság az automatizált rendszereké a főszerep, amik az egész ingatlant lefedik. A Wifi termosztát célja, hogy a kazánt vezérlő reléhez kapcsolódva, akár távoli vezérlést is tudjon biztosítani.

Ilyen formában, a megfelelő alkalmazásokon keresztül szinte bárhonnan megoldható a program beállítása. Csökkenthető vagy növelhető a fűtési kapacitás. A Honeywell T6 és T6R okos eszközei az előző esetében vezetékes, az utóbbiban pedig rádiófrekvenciás kapcsolatot tartanak fent a kazánkezelővel. Mindkét Wifi termosztát összehangolható az Apple HomeKit, Amazon Echo és Alexa, Google Home, IFTTT alkalmazásokkal, valamint kontaktus és Opentherm vezérlésre egyaránt képes.