bőrradír házilag
Szolgáltatás

Kiváló bőrradír házilag is készíthető

2023-06-21

A testünk felszínét szinte teljes mértékben egy szövetréteg borítja, amit bőrnek hívunk. Ez voltaképpen egy sajátos védelmi és kiválasztó rendszer is egyben. Mivel rajta keresztül érzékeljük, kerülünk kapcsolatba a világgal, ezért számos hatás éri, amikre megéri felkészülni. A bőrradír házilag hasznos segítséget nyújt az elhalt hámsejtek könnyű és hatékony eltávolításához.

A bőr folyamatosan megújul, ezért az elhalt szaruréteget érdemes rendszeres időközönként letisztítani, ami megkönnyíti a környezettel való hatékony kapcsolatfelvételt. Választhatóak ehhez speciális készítmények, de cukor, só, zabpehely, kávézacc, méz, olívaolaj segítségével saját magunk is készíthetünk hatékony komponenst, amit hetente alkalmazhatunk. A bőrradír házilag olcsón, de annál hatékonyabban működő elegy. Bátran tegyük próbára!

Rendszeresen kerüljön sor a radiátor tisztítása házilag kivitelezésére!

A fűtőtesteket nemcsak belülről, hanem kívülről is rendszeres időközönként fontos karbantartani. A radiátor tisztítása házilag gyorsan és magas hatékonysággal végezhető el, néhány egyszerű eszköz bevetésével. A kalorifereket gyakran elhanyagoljuk, aminek következében belepi a por, valamint pókhálóval lesz körülfonva, legalábbis a lamellák közötti részen.

Ez rejt magában egészségügyi kockázatokat is, amellett, hogy csökkentheti a hőleadás hatásfokát. A radiátor tisztítása házilag porszívóval, törlőkendővel, tisztítószeres vízzel végezhető el. Érdemes legalább a szezon kezdete előtt erre hangsúlyt fektetni, ami nem rabol el sok időt, miközben jó eredményt ígér.

Kiváló befektetés a takarítógép kölcsönzés

Takarítani kevesen szeretnek, de bármennyire nincs kedvünk hozzá, fontos gondoskodni róla, hogy az otthonunk mindig tiszta legyen. Bár vásárolhatóak már a kereskedelemben igen hatékony eszközök erre a célra, érdemes olykor figyelembe venni a takarítógép kölcsönzés lehetőségét is. Jogosan felmerülő kérdés, hogy megéri?

Ezek a többnyire nagyobb teljesítményű, gyakran forró gőzt használó szerkezetek olyankor jönnek jól, amikor egyszerre nagyobb felületeket szeretnénk tisztává varázsolni. Erre évente csak 1-2 alkalommal kerül sor, ezért ennyiért nem éri meg a vétel, főleg, ha a megtérülése ennek hosszú időbe telne. A takarítógép kölcsönzés olyan haszonnal kecsegtet, amit megéri kiaknázni, mert csak nyerhetünk vele.

Milyen az ideális mosógép?

Ha sikerült a lakásunkat alaposan kitakarítani az erre megfelelő eszközökkel, akkor érdemes gondoskodnunk a ruháink kitisztításáról is. Ehhez viszont kell az igényeinknek leginkább megfelelő mosógép, amibe lehetőleg minden holmi belefér. A modern készülékek már többféle programmal rendelkeznek, amiknek a paramétereit néhány gombnyomással a textilek tulajdonságaihoz mérten lehet változtatni. Általában kulcskérdés a kapacitás mértéke. Ezt többnyire kilogrammban szokták megadni.

A nagyobbak 8-10, a kisebbek pedig 3-4,5 kg szövetet képesek egyetlen menetben megtisztítani. A mosógép lehet szabadon álló vagy beépíthető. Egyszerűen üzembe helyezhető bármelyik új típus. Az első indítás előtt, a dobrögzítő csavarokat ne felejtsük el eltávolítani, majd kezdődhet a művelet és mehet bele az első adag szennyes.