keserű likőr
Vásárlás

Keserű likőr koktélok készítéséhez

2023-02-28

Kevés alkoholfajta ragadja meg úgy a tekintetet, mint egy kis üveg keserű, aminek sajátos történelme és különleges íze van. Valójában a keserű likőr az egyik leggyakrabban használt összetevő a bárokban számos népszerű koktélrecepthez, de kevesen tudják, hogy mi is az.

A keserű likőr egyfajta szeszesital, amit gyümölccsel, fűszerekkel, levelekkel, kéreggel, gyökerekkel és gyógynövényekkel töltenek meg. Ez azt jelenti, hogy alapvetően egyfajta növényi anyagokkal átitatott alkohol. Az aromás változat különböző gyógynövényekkel, gyökerekkel készül, valamint az infúzióhoz használt növényi anyagokkal. A keserű likőr készítéséhez használt gyakori aromás anyagok a menta, a borsmenta, a hibiszkusz, a levendula, a citromfű és a zsálya.

Ezek célja a koktél ízének kiegyensúlyozása. A koktélok elsősorban édes-savanyú ízeket tartalmaznak. A másik elsődleges íz, a keserű hozzáadásával a kevert italokhoz a koktél összetettebb és teljesebb ízprofilt kap. Általában keserű likőrt kell hozzáadni egy olyan koktélhoz, ami már erősen savanyú és édes tulajdonságokkal rendelkezik.