kanapé tisztítás házilag
Szolgáltatás

Kanapé tisztítás házilag, szakemberek segítsége nélkül

2022-12-01

Kárpitozott bútorok. Mi is lehetne ezektől hangulatosabb? A puha fotelek, puffok és díványok segítenek abban, hogy a hétköznapi helyiségeket igazi komfortzónává és pihenőhellyé alakítsuk át. De a dekoratív és a kényelmi funkciójukon kívül, ezek mindenféle gombák és a háziállatok szőrének legkedvezőbb helyei. Sokféle folt lehet rajtuk, ami miatt a kanapé tisztítás házilag kell végbemenjen.

Talán a leggyakoribb dolog, amivel találkozunk, hogy a kanapét otthon szárazon kell tisztítani, azaz portalanítani. Hiszen bármennyire is gondosan használjuk a kárpitozott bútorokat, a portól nem tudjuk megvédeni. Természetesen van egy módja arra, amivel a kanapé tisztítás házilag elkerülhető. Ez a fóliával való borítás. De nem valószínű, hogy bárki szívesen alkalmazná ezt a trükköt.

Marad tehát a portól való kanapé tisztítás, amit legalább 3 havonta egyszer kell elvégezni. Itt használhatunk egy hagyományos porszívót jó kefével és mosószert. Egy speciális fej segít megszabadulni a szövetkárpithoz tapadt állatszőrtől. Ha nedves folt keletkezik a kanapén, azt a lehető leghamarabb el kell távolítani az anyagról.

Ne engedjük, hogy a kiömlött folyadék mélyen behatoljon a töltőanyagba, mert ebben az esetben idővel a kellemetlen szagtól is meg kell majd szabadulnunk. Célszerű a foltot azonnal letörölni egy szalvétával vagy száraz ruhával, amíg a folyadék teljesen fel nem szívódik. A kárpitozott bútorok előbb-utóbb a leggondosabb ápolás mellett is elhasználódnak, elvesztik színüket, de a kanapé tisztítás házilag segíthet megszabadulni a makacs szennyeződésektől.