fűnyírók
Vásárlás

Hogyan válasszuk ki a megfelelő típust a fűnyírók közül?

2023-05-08

A gyepfelületek karbantartása meghatározó a nyári időszakban, amihez ideális felszerelésre van szükség. A fűnyírók vásárlása nem egyszerű feladat, hiszen számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Az otthoni kert mérete és a terepviszonyok mellett, a típus is fontos szempont. Az akkus, elektromos és benzines gépek mindegyike megfelelő lehet otthoni vagy ipari méretű zöldterületek gondozására.

Az elektromos fűnyírók kisebb területekre ajánlottak, például 600 négyzetméterig. Könnyű szerkezetük miatt praktikusan kezelhetőek és óvják a környezetet, hiszen nem bocsájtanak ki kipufogógázt. Azonban a zsinór akadályozó tényező és a fűgyűjtő kicsi mérete miatt nem túl optimális tereptárgyakkal sűrűn hintett kertben.

A benzines fűnyírók nagyobb területekre alkalmasak, magasabb teljesítménnyel és jelentős fűgyűjtő kapacitással bírnak, azonban hangosak és nem környezetbarátok, valamint erősebb fizikum szükséges a kezelésükhöz. A vágószélessége szintén döntő tényező, amit a kert mérete és paraméterei alapján kell meghatározni. Csak okosan a keresgélés során!