műanyag ablak pántja eltört
Szolgáltatás

Házilag is megjavítható, ha a műanyag ablak pántja eltört

2022-03-08

Sokan alkalmaznak inkább műanyagból készült ablakot, mert olcsó, erős a szilárdsága és könnyen beszerelhető. De problémák mindig adódhatnak. Mit tegyünk, ha a műanyag ablak pántja eltört? Ez akkor fordulhat elő, amikor túl sok vakolat fedi be vagy a nyílászáró akadályba ütközik.

Házilag is megjavítható, de szükség van némi tapasztalatra. A javításhoz először csukjuk be! Győződjünk meg róla, mennyire feszül a nyílászáró a sarkánál! Ha jobban megnézzük, találunk egy kis négyzet alakú üreget, amiben van egy csavar.

Ezzel állíthatjuk be a dőlés szögét. Ha a műanyag ablak pántja eltört, akkor nem marad a helyén, csúszkálni fog. Célszerű megoldás ebben az esetben a vasalat cseréje. A következő szerszámokra lesz szükség: SW4 imbuszkulcs és T15 torx kulcs. Barkácsboltban könnyen beszerezhetőek.

Támaszkodjunk rá a szárnyra, így tehermentesítjük azt. Húzzuk be és cseréljük ki a vasalatot a szerszámok segítségével! Amennyiben a műanyag ablak pántja eltört, ez a megoldás a leggyorsabb és legegyszerűbb. Abban az esetben, amikor úgy érezzük, nem értünk hozzá, inkább kérjük a szakember segítségét!