fűnyíró motorolaj
Vásárlás

Fűnyíró motorolaj a két ütemű kerti berendezésekhez

2021-04-07

Az üzemanyaggal működő fűnyírók esetében a motorolajról is gondoskodni kell. Legyen szó egy két vagy épp egy négy ütemű szerszámról, a fűnyíró motorolaj elengedhetetlen tartozék. Az üzemanyag mellé szükséges ezt adagolni annak érdekében, hogy a motor kenése még hatékonyabb legyen. Nyilván csakis a régebbi modellek esetében szükséges ez.

A 4 ütemű típusok már maguk végzik el ezt a feladatot. A robbanómotoros szerkezetek, akárcsak a különféle kerti berendezések, gyakran a két ütemű motorolaj rendszeres adagolását követelik meg. Legyen az permetező, rotációs kapa, fűnyíró, az üzemanyaghoz a legtöbb esetben 1 az 50-hez arányban kell keverni ilyen terméket.

Legtöbbször a fűnyíró motorolaj az, amire szükség van, hiszen mégiscsak ez a legtöbbet használt termék a kertben. Ennek köszönhetően a szerkezet belső alkatrészei könnyebben és jobban működnek majd, aminek hála fokozódik a teljesítmény és megnő az élettartam is. Az újabb generációs két ütemű motorolajnál már fontos szempont a kisebb füstképződés aránya is. Kétségtelen, hogy a jó fűnyíró motorolaj a környezetszennyezés csökkentésében is kiveszi a részét.