bukó-nyíló ablak
Szolgáltatás

Egyedi méretű bukó-nyíló ablak

2021-03-25

Különösen a műanyag ablakok esetén van arra lehetőség, hogy egyedi méretekben készüljön a nyílászáró. Külön nyitó-záró mechanizmus szükséges ahhoz, hogy a bukó-nyíló ablak elkészüljön. Utána felfelé résnyire, valamint oldalra teljesen nyithatóvá válik. A vasalatban hibásműködtetés-gátló van, ami meggátolja az esetleges véletlenszerű átállítást a két üzemmód között.

Ez nagyon lényeges, hiszen meghosszabbítja a nyitó mechanizmus élettartamát. A bukó-nyíló ablak kilincse 4 pozícióban működik. Függőlegesen a felfelé bukó funkciót teszi lehetővé, lefelé teljesen zárja az ablakot 90 fokban pedig nyitja. Egyedi lehetőség a negyvenöt fokos felfelé való elfordítás, amikor résnyire nyílik az ablak, ami lehetővé teszi a helyiségben esetlegesen felgyülemlett pára távozását.

Sokan gondolják, hogy a műanyag ablakok tökéletes záródása miatt esetleg penész jelenik meg a szobák sarkaiban. Ezért vezették be a gyártók ennek a résnyi szellőztető funkciónak a lehetőségét. Ez a résszellőztető lehetőség a bukó-nyíló ablak zárt állapotában is lehetőséget ad a levegő minimális áramlására.