A76 borbély
Szolgáltatás

Borbély és fodrász: nem ugyanaz a kettő!

2022-02-03

Vannak férfiak, akik fodrászhoz járnak, míg mások a borbélyt választják havi rendszerességgel, de olyanok is élnek közöttünk, akik nem tudják, hogy mi a kettő közötti különbség. Az A76 borbély szalon szerint több szempontból is különbözik egymástól a barber és fodrász szakma. Az első és talán a legnagyobb eltérés a kettő között az, hogy egy borbély a borotválás és a szakállvágás mestere is, mivel kizárólag férfiakkal foglalkozik, így nyilvánvalóan nagyobb tapasztalattal és tudással rendelkezik.

Így érthető, hogy a férfi fodrásznak, aki egyébként női vendégeket is fogad, nincs annyi szakmai ismerete és rutinja az urak frizurájának és szakállának rendbetételében, mint egy borbélynak. A különbséget mindenki érezni fogja, aki ellátogat valamelyik férfifodrászatba, majd pedig egy barber shopba, már a belépéstől kezdődően. A fodrászatokkal ellentétben, a barber shopok feelingje nem egy túlvilágított, fehér vagy színes alapú szépségszalonra hasonlít, hanem keményebb, inkább pubhoz hasonló barlanghoz.

Ráadásul a barber shopban egyetlen férfi sem érzi magát kínosan a sorukra vagy hajfestésre várakozó hölgyek között. Sok férfi jár évek óta ugyanahhoz a fodrászhoz, akit már megszokott és akinek a munkájával meg van elégedve. Nos, nekik is ajánlott kipróbálniuk a barber shopot, hiszen meglehet, hogy sokkal többet is ki lehetne hozni az egészből, adott esetben kapna egy teljesen új, menő kinézetet, megjelenést. A borbélyüzletekben profizmust, precíz haj- és szakállvágást, festést kapnak az urak, mindezt olyan kellemes környezetben, ahol jól érzik magukat és biztosan visszatérnek majd.

Különleges hely például az A76 barber shop, mivel itt kizárólag nők nyírják a szakállakat és a hajakat. Első hallásra furcsának tűnik ez, mert a borbély szakmát a legtöbben férfiakkal azonosítják, de aki egyszer ellátogat ide, garantáltan elégedetten távozik. Az a76.hu weboldalon megismerhetőek a szakmájuk iránt elhivatott borbély lányok, akik folyamatosan képezik magukat és imádják a munkájukat. Az általuk készített frizurák is megtekinthetőek a portálon.