ásott kút szivattyú
Vásárlás

Az ásott kút szivattyú kiválasztásának szempontjai

2021-03-02

Rengeteg minőségi berendezés áll a rendelkezésünkre a vízátemelést illetően. A legtöbb esetben egy ásott kút szivattyú megoldja az öntözés és a locsolás kérdését. De ez csak akkor történik meg, ha az ásott kút szivattyú a megfelelő módon kerül kiválasztásra. Ellenkező esetben megtörténhet, hogy a túlterheltség miatt a berendezés meghibásodásával kell számoljunk, illetve az öntözni kívánt terület sem fog elegendő vízhez jutni.

Nem szabad összetéveszteni vagy egy kalap alá venni az ásott és a fúrt kutakat, mert a kínálatban megtalálhatóak a speciálisan fúrt kutakhoz ajánlott változatok is. Azt már tudjuk, hogy nem szabad keverni a szezont a fazonnal, de mégis mi alapján különböztethetjük meg a két földbe vájt, vízzel teli lyukat? Ránézésre teljesen egyformák. Viszont az átmérőjük különbözik.

A fúrt kutak esetében rendszerint kisebb átmérőről beszélünk, ami nagyjából 125 mm, míg az ásott kút szivattyú a 70-90 cm átmérővel rendelkező kutakban képes teljesíteni. A teljesítmény és a szállítókapacitás szintén lényeges szempont az ásott kút szivattyú rendelése esetén. Amennyiben nem vagyunk tisztában ezekkel a fogalmakkal, nem árt megkérdezni egy szakembert, hogyha nem szeretnénk mellényúlni a rendelés során. Kattints ide, amennyiben látni szeretnéd, hogy miből válogathatsz a szivattyúkat illetően!

A változatos felhozatalnak köszönhetően, nagy eséllyel mindenki megtalálhatja a céljainak megfelelő változatot. Érdemes tudatában lenni azzal, hogy egy szivattyú még nem a világ. Vagyis egy hatékony öntözőrendszer kiépítéséhez szükségünk lesz még néhány dologra. Ha ilyen bonyolult, akkor miért érdemes foglalkozni egy ilyen rendszerrel? Például azért, mert az öntözés így sokkal gazdaságosabb, mintha vezetékes vízzel történne. A szivattyúk manapság már energiatakarékos kivitelben készülnek, ezért nem fogyasztanak sok áramot. Kattints ide és többet is megtudhatsz azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontokat kell még figyelembe venned egy hatékony rendszer kiépítése érdekében! Nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik.