aminosavak
Vásárlás

Az aminosavak fontossága a diétában

2021-07-29

A fogyókúra és a testedzés kéz a kézben járnak, de ha a folyamat egészét nézzük, akkor lényegesen több dologról van szó. A megfelelő táplálkozás és a rendszeres mozgás mellett, az aminosavak is fontos szerepet töltenek be, amelyek nélkül nem tudnánk feszesebbek lenni.

Ha lenne egy szuper nagyítónk, akkor megdöbbenve tapasztalnánk, hogy az aminosavak bizony az összes létező szövetben megtalálhatóak, így nemcsak az emésztésünkért felelősek, hanem a hangulatingadozásokért is. Részt vesznek a haj, a bőr és az izmok kialakításában, miközben férfiak és nők egyaránt használhatják. Tény és való, hogy a szervezetünk magától is elő tudja állítani, azonban néha érdemes rásegíteni a folyamatra. Nem véletlen, hogy sokan táplálékkiegészítőként veszik magukhoz, amivel sokat segítenek a testük állapotán.

Az aminosavak szinte azonnal felszívódnak a szervezetben, nem kell hosszú órákat várni, így nyugodtan fogyaszthatjuk a reggeli és az esti órákban is. Ha formákra vágyunk, akkor ajánlott edzés előtt és után is fogyasztani.