bojler alkatrész
Vásárlás

Átfolyós és tartályos bojler alkatrészek

2020-02-25

A háztartási takarítógépek nagy része olyan elemekből áll, amelyekben flexibilis és kopásálló tömlőket használnak az elszíváshoz. Ezek a takarítás során különféle terheléseknek vannak kitéve, így nem kizárt a sérülés lehetősége. Ha ilyen helyzet merül fel, sokan azonnal új gégecső porszívóhoz vásárlásáról gondolkodnak. A legtöbb tömlő egy rugalmas anyagból, polipropilénből készül. Ennek köszönhetően a slag akár 1,5 méterig is meghosszabbodhat.

A gégecső porszívóhoz rendellenes működése akkor fordulhat elő, ha a használat során bizonyos hibákat követünk el. Ilyen például a tartozék nem megengedett szögekben történő hajlítása. Ez akkor fordulhat elő, ha a nehezen elérhető helyeket próbáljuk megtisztítani, vagy ha a csőtől fogva húzzuk arrább a berendezést. Az ilyen műveletek többször nyom nélkül maradhatnak, azonban egy nap a tömlő megadhatja magát és eltörhet. A gégecső porszívóhoz éles tárgyakkal érintkezve is meghibásodáshoz vezethet.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az idő vasfoga is okozhatja az elavulást. Szerencsére manapság a magas minőségű bojler alkatrész megvásárlásához sem kell elhagynia az otthonát. A különféle háztartási készülékek, valamint alkatrészek és kiegészítők értékesítésére szakosodott microhmalkatresz.hu online áruháznak köszönhetően a felhasználók bármilyen márkájú vízmelegítőhöz kiváló minőségű tartozékokat vásárolhatnak sokéves jótállással. Milyen bojler alkatrészekkel találkozhatunk a mindennapi életben?

Ide tartoznak a fűtőszálak (különféle típusok és formák), hőmérséklet szabályozók és termosztátok, tömítések és karimák, biztonsági szelepek és magnézium anódok. Mivel a fő terhelés a fűtőelemekre esik, ezek általában jóval a többi elemek előtt hibásodnak meg. Egy másik általános probléma a vízmelegítő szivárgása. Ilyenkor két lehetőség van: vagy a tömítést cseréli ki vagy a vízmelegítőt. Azt, hogy mennyire súlyos a meghibásodás, csak az egység diagnosztizálásakor lehet meghatározni. Akkor lehet megmondani, hogy elegendő-e csupán a bojler alkatrész kicserélése, vagy ideje magát a berendezést elküldeni nyugdíjba.