Pecsétgyűrűk széles választéka
Vásárlás

A pecsétgyűrű már az ókorban is jelentős szereppel bírt

2019-09-27

A férfiak körében nem igazán terjedt el az ékszerek viselése, de közöttük is akad néhány személy, aki imádja a csillogó kiegészítőket.

A pecsétgyűrű hatalmas múltra tekint vissza, hiszen a régi időkben a nevesebb családok férfi tagjai a címerük mintáját gravíroztatták bele a szimbolikus eszközbe, ami az aláírásukat hitelesítette a hivatalos iratokon és leveleken. A gazdagságot és az előkelő közeget jelképezte az elmúlt időkben.

Már az ókorban is használatos cikk volt, szerencsehozó amulettként és talizmánként díszítette a viselőjének a kezét. Az ékszerforgalmazó szaküzletek és webshopok kínálatában számos klasszikus, minőségi munka által gyártott darab elérhető, akár kedvezményes áron is. A pecsétgyűrű pompás alternatívaként szolgál, ha nem tudja, mivel lepje meg a kedvesét a házassági évfordulójuk alkalmával.

Az alapanyagok között rengeteg nemesfém szerepel, amelyek időtállóak a megfelelő ápolás és tisztítás mellett. A pecsétgyűrű díszítését tekintve, elérhető az egyszerűbb változata és a drágakövekkel kirakott árucikkek is egyaránt megtalálhatóak a termékfelhozatalban.