arcápolás
Vásárlás

A jó arcápolási rutin titka

2020-06-22

Ha az összes szabálynak megfelelően gondoskodunk a bőrünkről, nem kell aggódnunk majd az olajos jelleg és az érzékenység miatt, valamint a ráncok és a pigmentáció is később jelenik meg. Hány szakaszból tevődik össze a tökéletes ápolás, milyen eszközöket kell használni és milyen kritériumok alapján kell választani?

Most elmagyarázzuk! Nem csak a megfelelő termékeken múlik a megfelelő arcápolás. A frissesség és a fiatalság záloga az időben történő fellépés. Nem túl okos döntés elhanyagolni a napi bevett arcápolási gyakorlatunkat, mert ha betartjuk, akkor jó eséllyel elkerülhetjük az olyan problémákat, mint a ráncok, a bőr megereszkedése vagy a pigmentáció. Milyen arcápolást nevezünk megfelelőnek? Azt, ami összhangban van a bőrtípusunkkal és időben történik, vagyis az életkorhoz kapcsolódó igények kielégítésével. A megfelelő kozmetikai termékek kiválasztásához először is meg kell határozni a bőrünk típusát.

Ettől a paramétertől függ, hogy mely textúrák, formulák és termékkategóriák ajánlottak nekünk. A teljes napi arcápolási rutinnak legalább három előírt lépésből kell állnia: tisztításból, tonizálásból és hidratálásból. Ezen kívül hetente többször is ajánlott a hámlasztó termékek használata a bőrnek az elhalt hámsejtektől való megszabadítására, valamint a maszkok alkalmazása a célzott ápoláshoz. Megállapítást nyert az is, hogy a tej, a cukor és a gluténtartalmú termékek a legkevésbé hasznosak a bőr egészsége szempontjából.

A táplálkozási szakemberek szerint, a leginkább megfelelő étrend zsíros halakból (pisztráng, tőkehal), zsírsavakban gazdag ételekből (növényi olajok, diófélék, spenót), valamint zöldségekből és gyümölcsökből áll, amelyek vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaznak. 25 éves kortól érdemes a szemránckrémet is belefoglalni a napi szépségápolásba, mert ebben az időszakban kezdődik a szervezetben az öregedési folyamat, bár ez vizuálisan még észrevehetetlen. A megfelelő arcápolás nemcsak a napi rutin követését jelenti. Egyetlen krém sem csinál csodát, ha valaki dohányzik, gyorskajákat fogyaszt és alvászavarokkal küzd.