gipszkarton
Vásárlás

A gipszkarton gyakran használt elem az építkezéseken

2022-07-23

A növekvő környezettudatosság és vállalati felelősségvállalás korában élünk. Éppen emiatt, a gipszkarton használatának előnyei továbbra is jelentősek. Ez a termék egy gipszvakolat rétegből készül, amit két réteg nagyteherbírású, újrahasznosított papír közé „szorítanak”. Az eljárást először 1894-ben találták fel és filcpapírt használtak hozzá.

A nedves, mészbázisú vakolat rétegeinek felhordásához képest, a gipszkarton használata gyorsabb és egyszerűbb volt. Ez sima, kész felületet is biztosított, ami kiválóan alkalmas volt festésre, valamint remek szigetelést garantált. Lakóépületek és könnyűszerkezetes kereskedelmi ingatlanok esetében szegecsekhez rögzítve falakat képez, de más típusú falakhoz is rögzíthető, beleértve a téglát is.

Mennyezeti burkolatként, illetve építészeti tervezési elemek, például boltívek, ereszek és íves falak létrehozására szintén használják. Kereskedelmi épületekben a gipszkartonból oszlopokat lehet készíteni acélgerendák elrejtésére és a mennyezet feletti falak tetejére.