gin
Vásárlás

A gin, mint ital és koktél

2020-05-11

A gyógynövényeknek rengeteg felhasználási formája ismert napjainkban is. Egyik ilyen példa a közönséges boróka, ami a gin alapanyagaként szolgál. Ezen kívül mást nem is igen tartalmaz, csak az íztelen alkoholpárlatot. A boróka először a népi gyógyászatban jelent meg és a vadhúsokhoz is használták, mint fűszernövényt.

Vitaminforrásként ismerik, mivel növeli a vesék működését, így tisztítókúráknál is használható. A méregtelenítés mellett, a vérkeringés javításáért is felelős, de a fájdalomcsillapító hatása szintén ismert, főleg a hölgyek körében. Emellett különböző nehézségek nélkül készíthető belőle alkohol, ahol a bogyókat más fűszerekkel együtt beáztatják a párlatba.

Az így kapott italt sokan magában fogyasztják, de keverékekben is elterjedt. Egyik legismertebb fajta a Martini. Rendelésnél választhatunk koktélokba való gint, de akár prémiumminőségű fajtát is. A legkülönlegesebb ízekre a keserű aroma jellemző, de ha valaki az édes ízt részesíti előnyben, akkor érdemes a koktélok között nézelődnie.