fehérjék
Vásárlás

A fehérjék pótolhatatlanok a szervezetben

2022-02-25

Az élelmiszerek 3 fő alkotóeleme közül csak egy számít pótolhatatlannak. A fehérjék a kémiai szerkezetük miatt túl fontosak a testnek, így nem tudjuk kivonni az étkezésünkből. Mondhatjuk úgy is, hogy a testünk építőkövei, amelyek mindig a táplálkozás során jutnak el a helyükre.

Innentől kezdve csak a természetes proteinforrásokat kell megkeresnünk, ezek pedig lehetnek nővényi vagy állati eredetűek. A növényi eredetűek közül leginkább a hüvelyesek és a gabonafélék tartalmazzák, bár a mennyiségük lényegesen kisebb. A legtöbb fehérjét a húsban, a halban és a tojásban találjuk meg, de használhatunk mellékutakat is. Sok vegetáriánus dönt úgy, hogy elutasítja az állati eredetű ételeket, ez azonban azt is jelenti, hogy más forrásból kell pótolnia a fehérjéket.

Szerencsére a táplálékkiegészítők rengetegjében ma már mindenki megtalálja azt, amit keres. A különböző porokból finom shake készíthető, ami növényi eredetű fehérjeként is megvásárolható. Innentől kezdve a vegák és nem vegák is nyugodtan ehetik