Valentin napon
Vásárlás

Valentin napon mutassuk ki az érzelmeinket!

2021-11-18

A középkorban Geoffrey Chaucer költő ajánlotta először a február 14-ét szerelmesek napjának, amikor a férfiak virággal hódoltak a kedvesüknek. E nap egy korai keresztény mártírról lett elnevezve, aki titokban összeadta a párokat és azóta Valentin napon a kapcsolatban lévők meglepik egymást apró ajándékokkal, ami a szerelmüket mutatja.

Manapság már rendeznek programokat, bálokat, piacokat, amelyekkel segítenek a megfelelő ajándék kiválasztásában. Dél-Amerika egyes helyein nemcsak a szerelem, hanem a barátság napja is ez, Dél-Koreában és Japánban pedig ezen a napon a nők ajándékozzák meg a férfiakat, kizárólag csokoládéval.

Nekünk attól függően, hogy mennyi idős a kapcsolatunk, lehetőségünk van rendezvényekre menni vagy ajándékot adni a partnerünknek, esetleg mindkettő együtt is jó ötlet. Készíthetünk mi magunk is kedves üdvözlőlapot vagy süteményt, de a lényeg, hogy Valentin napon azzal töltsük az időnket, aki kedves számunkra és ilyenkor nem az ajándék nagysága vagy az ára a fontos, hanem az, hogy együtt vagyunk.