fejfájás ellen
Egyéb

Tényleg létezik megoldás fejfájás ellen?

2020-10-22

A migrén esetenként súlyos, pulzáló fájdalmat képez, ami bénító hatású lehet. A tünetei közé tartozik a hányinger, a fény- és hangérzékenység, a hányás.

Egyesek szerint ez az egyik leggyakoribb betegség a világon, ami a lakosság körülbelül 12%-át érinti. A fejfájás ellen való hatékony fellépéshez ismerni kell az azt kiváltó tényezőket. A migrént előidézheti a stressz és a feszültség, a hormonális változások, az álmatlanság, illetve egyes erős szagok és fények.

Azt, hogy mi a leghatékonyabb módszer a kínzó fejfájás ellen, sokan és régóta kutatják. Ezalatt számos lehetséges megoldás felmerült, amelyek közül néhány helytállónak bizonyult, míg mások gyorsan feledésbe merültek.

Egyes kutatások rámutattak arra, hogy a vegyület, amit kannabidiolnak hívnak, hatásos lehet a legyengítő fejfájás megelőzésében és kezelésében. A kannabisz legalizálására vonatkozó előírások és korlátozások miatt, az erre irányuló vizsgálatok még korai szakaszban vannak, de egyes jelek arra utalnak, hogy a CBD eredményes lehet a fejfájás ellen vívott küzdelemben.