Marógép szerviz
Szolgáltatás

Sokat számít a szerszámgép beállítás

2020-03-25

Hétköznapi szerszámokkal és tudással sajnos nem lehet az ipari gépeket megjavítani. Ez érthető, hiszen ilyenkor olyan eszközökről beszélünk, mint a CNC esztergagépek vagy az excentrikus prések, amelyek több tonna kifejtésére képesek, tehát a teljesítményük is jóval nagyobb, mint az átlagos szerszámgépeké.

A marógép szerviz különleges eszközökkel és páratlan hozzáértéssel dolgozik. Ennek köszönhetően az ipari berendezések minőségi javítása garantált. Egy előre megbeszélt időpontban elkezdődik a hibafeltárás folyamata. A marógép szerviz szakemberei így állapítják meg, hogy mi okozta a problémát. Ha leáll az eszterga, akkor leáll a gyártás. Minél tovább húzódik ez az állapot, cégvezetőként annál nagyobb kiesésre és veszteségre számíthatunk. Viszont a marógép szerviz gyorsan és pontosan dolgozik. A javítási és felújítási munkákra garanciát vállal a Teac csapata.

A gépeknek gyakorta át kell esniük geometriai átvizsgáláson. Ezáltal a marógép szerviz megállapítja, hogy történtek-e a terhelésből származó deformitások az adott gép esetében. Ezek ugyanis pontatlan kivitelezéshez vezethetnek. A szánok és a csúszófelületek kezelésére, köszörülésére szintén szükség lehet. Ezek a felületek a megfelelő kenés hiányában különösen ki vannak téve a kopásnak. A szerszámgép beállítás alkalmával a végeredmény tökéletes lesz, ami a megbízható működést illeti.

A CNC gépek szoftveres szerszámgép beállítása szintén a Teac szolgáltatásai közé tartozik. A vezérlés cseréjével rengeteg hibát ki lehet küszöbölni egy csapásra. Szerszámgép beállításra gyakran a csapágyak miatt van szükség. Ezek az egységek a terhelés felvételére és eloszlatására lettek tervezve, ezért nem csoda, hogy néhány évenként cserére szorulnak. A szerszámgép beállítás után a munkagéppel ismét pontosan dolgozhatunk. Az ipari gépek által legyártott alkatrészeket előbb-utóbb összeszerelik. Ezt viszont meghiúsíthatja néhány apró eltérés, ami a szerszámgép helytelen működéséből fakad. A Teac már számtalanszor bebizonyította, hogy szinte minden problémára van megoldás.