Szolgáltatás

Nyakfájásra krém egyéb testrészekre is használható

2018-08-12

A jóból, vagyis a túl sok pihenésből is megárthat a sok. A mozgásszegény életmód bizony különféle reumás panaszokhoz vezethet. Ilyen esetben nem ritkák a hát-, nyak-, váll- és a derékbántalmak sem. Nyakfájásra krém gyakorlatilag ugyanaz a készítmény, amely bármilyen egyéb testrész vagy testtájék izom és ízületi fájdalmaira is megfelel. A nyakfájásra krém gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító is egyben. A nem szteroidos krém leggyakoribb hatóanyagai közé tartozik a diclofenac és az ibuprofen is.

A krémnek nagy előnye a tablettás változatokkal szemben, hogy nincs semmiféle mellékhatása a gyomor- és a bélrendszerre, mivel külsőleg alkalmazandó. Manapság egyre többen esküsznek a gyógynövénytartalmú szerekre, amelyek ugyancsak rendkívül hatásosak lehetnek. A komolyabb kezelések értelemszerűen csak súlyosabb sérülések esetén indokoltak, egyéb helyzetekben vény nélkül kapható gyógytermékekkel is kúrálható a kellemetlen állapot. A nyakfájásra krémet a legkézenfekvőbb használni, amellett még a gyulladást csökkentő jegelést is lehet alkalmazni rá.

A kisebb izomhúzódás kezelése krém nélkül majdnem elképzelhetetlen, hiszen a természetes összetevők olyannyira jótékony hatásúak, hogy lényegesen meggyorsítják a javulást. Csak, hogy néhány közismertebbet említsünk, ott van a kiváló keringésfokozó fahéj, paprika, rozmaring vagy árnika kivonat, a kamilla nyugtat, a mentol, a kámfor és az eukaliptusz fájdalomcsillapítók, míg talán a legismertebb gyulladáscsökkentő a fekete nadálytő, amely a heggyógyulás elősegítésére is tökéletesen használható.

Mozgásszervi fájdalmakat illetően elsősorban az aktív sportolók a veszélyeztetettek, de a tunyulásnak is megvannak a már fentebb is említett veszélyei. Az izomhúzódás kezelése krém által legtöbbször azoknál esedékes, akik gyakran veszik intenzívebben igénybe a testüket. Az izomhúzódás kezelése krém lerövidíti a sérült testrész regenerációs idejét, továbbá jó közérzetet biztosít a használójának, és segít neki a hatékony és gyors felépülésben.