Vásárlás

Mindennek ellenáll az acélbetétes bakancs

2020-08-13

Nem akármilyen feltételeknek kell eleget tenniük munkavédelmi lábbeliknek. A maximális védelmet ebben a kategóriában az acélbetétes bakancs képviseli. Ellenáll a mechanikai és termikus behatásoknak, mivel hőálló anyagból megerősített orr és talprésszel. Akár a 200 J energiával zuhanó tárgyak ellen is véd.

Ezeket a tulajdonságokat különféle rövidítésekkel jelölik. Az SB például az orrmerevítést jelenti. Az SBP magába foglalja a talpátszúrás elleni védelmet is, ami magával az acélbetéttel érhető el.

Az S1 kategóriába tartozó acélbetétes bakancsok standard védelmet biztosítanak. Általában energiaelnyelő sarokkal, zárt kéregrésszel és olajálló talppal rendelkeznek.

Aki nem szeretné a véletlenre bízni az acélbetétes bakancs rendelést, annak hasznos lehet az euronorm.hu weboldalon található táblázat, ami tartalmazza az összes speciális rövidítést, jelölést és ezek magyarázatát. Az acélbetétes bakanccsal a legkeményebb munkakörnyezet sem jelenthet akadályt. A hegyes szegek, éles üvegdarabok, csúszós olajfoltok többé nem jelentenek veszélyforrást.