klíma karbantartás
Szolgáltatás

Meddig kifizetődő a klíma karbantartás?

2020-05-22

Sokunknak a légkondicionálás olyan kényelmi tényező, amihez már régóta hozzászoktunk. Más háztartási készülékekhez hasonlóan, idővel ez is elveszíti a hatékonyságát, ha az évek során a felhasználók nem gondoskodtak a rendszeres klíma karbantartás elvégzéséről.

Viszont, ha 15 vagy annál több évvel ezelőtt vásárolta meg a készüléket, akkor itt az ideje elgondolkodni annak cseréjén, hogy maximális kényelmet érhessen el az otthonában és ezzel csökkentse az energiaköltségeket. A régi klíma karbantartásával kapcsolatban fontolja meg, hogy vajon tényleg megéri-e!

Minél idősebb a berendezés, annál valószínűbb, hogy valami más is elromlik rajta és benne a jövőben. A nem megfelelő működés leggyakoribb jelei a furcsa zajok a belsejében, a külső blokk vibrációi, kellemetlen szagok, nem jellemző hangok, valamint a gyenge hűtés és fűtés.

Tehát mérlegelje, hogy mennyire érdemes befektetni egy régi eszközbe! Sok esetben a legjobb megoldás egy új berendezés vásárlása lehet ahelyett, hogy a régin végeztetne klíma karbantartást. Mielőtt döntene a légkondi megjavításáról vagy egy újnak a vásárlásáról, érdemes néhány dolgot megtudnia a régi készülékek hiányosságairól.

Ezek nem elég hatékonyak a fűtéshez, tudhatjuk meg a klímaszerelés Budapest számos kerületében elismert szakértőjétől. A legtöbb régi berendezés korlátozott funkciókkal rendelkezik és a fő feladatuk a helyiség hűtése. Ezért, amikor a hőmérséklet jelentősen csökken, a régi készülékek hatástalanná válnak a fűtés szempontjából.

A légkondicionálók élettartama általában 10-15 év. Ezen időszak után egyre nehezebb lehet fogyóeszközöket, alkatrészeket találni, ez is az oka annak, hogy a klímaszerelés Budapesten magasabb árakat igényel. Ha úgy gondolja, hogy a régi légkondicionáló javításának költsége túl magas, akkor nézzen szét a piacon elérhető új modellek között!

Ezek csendesebbek, több funkcióval rendelkeznek és észreveszi a különbséget a villanyszámlákon is. Azonban, ha a hiba nem jelentős és a modell meglehetősen modern, akkor a legjobb megoldás a klímaszerelés Budapest városában és az egész országban!