Maxim Smart napelem
Szolgáltatás

Maxim Smart napelem beépített chippel

2021-01-26

Az amerikai vállalat termékei a napelem optimalizálók második generációját képviselik. A Maxim Smart napelem telepítése egyszerű és költséghatékony megoldás, ami optimalizálja a napelemek teljesítményét. Míg az Enphase, a SolarEdge és a Tigo az egyedi panelek és a fokozott biztonság lehetőségét kínálja, addig a Maxim Smart napelem más kérdésre összpontosít. Ez pedig, hogy a sorban lévő panelek közül nem mindegyik adja ugyanazt az áramerősséget.

A gyártó egyszerűen eltávolítja az elavult bypass diódákat a panelekről és chipekkel helyettesíti azokat. Egy egyszerű halandó aligha képes megérteni ezeknek a működését. A chipek növelik az árnyékos panelek áramerősségét, hogy azok megfeleljenek a sor többi áramerősségének. Ez a panelek feszültségének csökkentésével történik. Ha a feszültség nem csökken, akkor a Maxim Smart napelem chipje maga generál áramot. Ez a megoldás kifinomult és megfizethető. Nincs szükség a tetőre szerelt eszközök számának növelésére, így kevesebb rendszerelem hibásodhat meg.

Az EIT Urban Mobility az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egyik innovációs közössége. Ez egy viszonylag új kezdeményezés, hiszen csak 2019 januárjában jött létre. Innovációs támogatónk elkötelezetten kiáll azon megoldások felgyorsítása mellett, amelyek javítják a városi terek kollektív használatát, miközben biztosítják az elérhető, kényelmes, biztonságos, hatékony, fenntartható és megfizethető mobilitást.

Az innovációs támogatónk céljai között szerepel a fenntartható városi fejlődés elérése, a közlekedési hálózatok gócainak csökkentése, a környezetbarát és biztonságos személy-, áru- és hulladékszállítás, illetve a mobilitási ipar versenyképességének növelése. Az EIT Urban Mobility tevékenységei és eszközei programonként különböznek, de többek között egy nyári iskolából, egy induló vállalkozásoknak szóló inkubátor programból és még sok másból állnak. Tudjon meg többet az innovációs támogatónk tervezett tendereiről, valamint az EIT Urban Mobility aktuális pályázati felhívásairól az eiturbanmobility.eu weboldalon!