gyermekpszichológus alvászavar
Szolgáltatás

Magán gyermekpszichológus a szorongás leküzdéséhez

2020-02-10

Törődésre, gondozásra van szüksége a gyermeki léleknek éppen úgy, mint a testnek ahhoz, hogy szépen fejlődjön. Ugyanakkor a kicsik életét is befolyásolják a különböző családi problémák, a szülők válása, haláleset vagy a beilleszkedési nehézségek. Például, ha szorong, akkor megváltozik a viselkedése, hangulata, a magán gyermekpszichológus felkeresése ilyenkor elengedhetetlen. Nem szabad megvárni, amíg még ennél is komolyabbá válik a probléma, hiszen ezek a szimptómák maguktól nem fognak elmúlni, csak tovább erősödni.

Abban az esetben is tanácsos a magán gyermekpszichológus segítségét kérni, ha a gyermek túlságosan félénk, visszahúzódó, gyakran elsírja magát, folyton feszült és ideges. Persze ezeknek a tüneteknek az okait meg lehet magyarázni azzal, hogy esetleg a szülő is ilyen volt, mondhatják, hogy majd kinövi, de ez nem így van! Amikor egy csemete túlságosan dacos vagy agresszív, nem alkalmazkodik, nem képes beilleszkedni a közösségbe, annak mindig oka van.

Ezeket hivatott kideríteni a magán gyermekpszichológus, illetve a lehetőségekhez mérten segítséget nyújtani a megoldásban. De az is előfordulhat, hogy a gyerek a magas fokú szorongás miatt már elaludni sem tud könnyen. Segíthet az alvást megnehezítő viselkedési mintázatok felismerésében, módosításában a gyermekpszichológus alvászavar esetén. A szakembernek megvan a szükséges képzettsége ahhoz, hogy segítséget nyújtson a depresszió és a szorongás leküzdésében, amelyek igen gyakran okoznak álmatlanságot még a gyerekeknél is.

Minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke boldog és kiegyensúlyozott legyen, azonban ha problémák jelentkeznek, akkor mindenképpen pszichológushoz kell fordulni. Az édesanya ölelése megnyugtatja a gyereket, amikor este nehezen alszik el és amikor éjjel felsír, akkor szintén. Amennyiben ez egyre többször fordul elő, akkor baj van és szükséges a gyermekpszichológus alvászavar leküzdésére. A legtöbb szülő nehezen határozza el, hogy kicsinyét pszichológushoz vigye, az általános előítéletek hatására, de ha muszáj, akkor meg kell tenni!