Dr. Nagymihály Attila
Szolgáltatás

Lézeres látásjavítás vagy műlencse műtét: melyik a jobb megoldás?

2022-05-26

Két, egymástól teljesen különböző műtéti technika a lézeres látásjavítás és a műlencse operáció. Természetesen nem a beteg választja ki a számára megfelelő eljárást, hanem minden esetben a szakorvos, figyelembe véve a fontos körülményeket. Dr. Nagymihály Attila szerint több szemponttól függ, hogy kinek melyik kezelés a jobb megoldás. Az, hogy kinek melyik műtéti technika javasolt, életkortól, dioptriától és az általános szemészeti állapottól függ. Például 40 éves kor alatt döntően a lézerkezelést szokták ajánlani, 40-50 éves életkor között a dioptriától, a változástól függően döntik el a szakorvosok, hogy melyik műtét a leginkább megfelelő a páciensnek. 50 éves kor fölött általában a lencseműtétet szokták javasolni az orvosok.

Tulajdonképpen mindkettő rövid, ambuláns műtét, mindössze 5-10 percet vesz igénybe. A lézeres látásjavító beavatkozásnál van dioptriakorlát, a műlencse műtétnél viszont általában nincs ilyen. A távoli látást döntően a lézerkezeléssel lehet megjavítani, azonban a lencseműtéttel több lehetőség van. Utóbbi módszerrel lehet közeli és távoli dioptriát egyaránt korrigálni.

A drnagymihaly.hu weboldalon keresztül könnyen felvehetjük a kapcsolatot a szakértő csapattal és kérhetünk időpontot. Nem szabad elhanyagolni a problémát, hiszen a rossz vagy nem megfelelő látás rányomja bélyegét a mindennapjainkra. Akármelyik műtéti technikát javasolja a szakorvos, az biztos, hogy kifogástalan eredményt hoz majd.

Dr. Nagymihály Attila hivatása az, hogy segítsen visszanyerni a pácienseinek éles látását, akár fiatal, akár idősebb. Ha búcsút akarunk mondani a szemüvegnek vagy a kontaktlencsének, ha szeretnénk 100%-ban látni minden távolságra, akkor mindenképpen célszerű felkeresnünk a szakorvost. Az eljárások ajánlottak, ha távolra vagy közelre homályosan látunk, mert nem kell szenvedni ettől a problémától, ha van rá megoldás. Bizalommal fordulhatunk a szakorvoshoz, aki visszaadja a tökéletes látásunkat, bármelyik beavatkozást végzi el. Meglehet, hogy életre szóló megoldást nyújt.